Een gezellige woonkamer met een dimmer aan de muur

By 1 oktober 2018Blog
sfeerverlichting

Er zijn tegenwoordig tal van verschillende mogelijkheden om voor een gezelligere sfeer in huis te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de muren, het aanbrengen van behang, enzovoorts. Ook het gebruik van houten meubels of bijvoorbeeld een houten vloer kan de sfeer in ruimtes ten goede komen! In dit artikel gaan we in op het gebruik van een dimmer, in plaats van een traditionele schakelaar. Onze elektriciens kunnen u van passend advies voorzien over het gebruik van deze dimmers, die u verschillende voordelen bieden ten opzichte van een schakelaar. Heeft u het gebruik van een dimmer in huis al eens overwogen?

 

Werking en voordelen van een dimmer

Een dimmer is vaak een schuifje of kleine draaiknop, die bedoeld is voor het instellen van de intensiteit van de verlichting in huis. Dit biedt bijvoorbeeld in de ochtend het voordeel, dat u de verlichting op een lage intensiteit in kunt schakelen. Zo wordt u niet direct geconfronteerd met een fel licht, wat een ochtendhumeur voorkomt. Ook in de avond kan het prettig zijn om de intensiteit van de verlichting wat terug te draaien. Zo creëert u een romantische, huiselijke sfeer in uw woon- of slaapkamer. In welke ruimtes binnen uw woning zou u een dimmer willen gebruiken?

 

De dimmers worden in verschillende modellen en soorten aangeboden. Let hierbij voornamelijk op de letters op de dimmer. Deze letters geven aan, met welke lampensoort de dimmer gecombineerd kan worden.

 

Montage van een dimmer in huis

Voor het monteren van een dimmer aan de muur heeft u de hulp van een elektricien vaak niet nodig. De dimmer kan eenvoudig op de plek van een oude schakelaar gemonteerd worden, waardoor er niets veranderd hoeft te worden aan het elektranetwerk in huis. Zou u de dimmer op een nieuwe plek aan de muur plaatsen, dan kan de hulp van een elektricien wel wenselijk zijn.

Call Now Button